terug naar overzicht

Ontwerpen in Beeld: sets gereed

29 juni 2018 — Wetenschapsknooppunt Delft

Veel leerkrachten vragen zich af wat leerlingen nu precies leren van een ontwerpproject. Vaak zijn ze verrast door de nieuwe talenten die boven komen. Maar leert ook iedere leerling en zou het nog beter kunnen?

Met de werkvormen van Ontwerpen in Beeld ontdek je de vooruitgang van je leerlingen en kun je ze betere feedback geven. En sterker nog – doordat de leerdoelen voor hen zelf helder worden – ook de hogere orde leerdoelen zoals creativiteit, probleemoplossen en je in een ander inleven – weten ze ook wat ze zelf aan het leren zijn. Daardoor leren ze meer en kunnen ze elkaar als peers gerichte adviezen geven tijdens het ontwerpproject.

Steeds meer scholen gebruiken de didactiek van ontwerpend leren waarmee leerlingen hun creatieve denkkracht en andere vakoverstijgende vaardigheden, zoals probleem oplossen, kritisch denken en samenwerken, ontwikkelen. Leerlingen zijn actief aan het leren. Hoofd, hart en handen zijn verbonden. De TU Delft heeft het baanbrekende programma Ontwerpen in Beeld ontwikkeld, waar ontwerpend leren, 21e eeuwse vaardigheden en formatieve assessment samenkomen.”

Erik Groot Koerkamp, Denken kun je Leren, trainer in W&T

Vanaf nu zijn de kaartsensets Ontwerpen in Beeld te koop! Veel hogescholen in Nederland werken met het materiaal of gaan het binnenkort doen. Het materiaal wordt ook in Engels en Zweeds vertaald.

Het Wetenschapsknooppunt TU Delft, diverse hogescholen en diverse freelance trainers, onder wie Erik Groot Koerkamp en Carla van den Brandt bieden coaching en trainingen aan voor scholen.

Een gedrukte kaartenset is hier verkrijgbaar. Kijk op www.ontwerpeninbeeld.nl voor voorbeelden van een aantal werkvormen en oefenkaarten.

Kaartenset_OiB_1kleiner1

Prijzen in euro’s exclusief verzendkosten

Verkoop # Prijs per set incl BTW
1-5 sets 39,95
6-10 sets 37,95
11 – 50 sets 35,95
50 sets of meer 33,95

De aanpak Ontwerpen in Beeld is ontwikkeld door het Wetenschapsknooppunt TU Delft en Ontwerpbureau Meeple, i.s.m. Lucas Onderwijs, de Hogeschool Rotterdam, de Marnix Academie, Hogeschool InHolland en Wetenschapsknooppunt Brabant.