terug naar overzicht

Nadenken over 2032

29 februari 2016 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Terwijl het onderwijsveld zich buigt over de vraag hoe het onderwijs er in 2032 uit moet zien, verzinnen leerlingen een nieuw ruimtepak voor André Kuipers. Hoe zou dat eruitzien in 2032?

Ontmoeting

LU_2201160068

André Kuipers in het echt ontmoeten, dat was voor veel kinderen een hele belevenis! Op 22 januari 2016 hadden zo’n 300 kinderen in Leiden het genoegen om naar zijn inspirerende verhaal over zijn ruimtereis te luisteren. En mee te doen, want er zit veel interactie in het college.

Creatief

Aansluitend konden de kinderen zelf aan de slag in diverse workshops, zoals bij de ontwerpwedstrijd. De kinderen mochten alles zelf verzinnen, tekenen, kleuren of erbij schrijven. Hoe ziet de astronaut van de toekomst eruit? Het is een vrij eenvoudig uit te voeren opdracht, waar kinderen zich helemaal in kunnen uitleven. Er wordt creatief gedacht, veel aandacht besteed aan vormgeving en het levert direct een prachtige tentoonstelling op: iedereen wil bij elkaar het resultaat bekijken!

winnend ontwerp

Hoofdprijs

Wat minder makkelijk is aan deze opdracht, is de taak van de jury. Want een wedstrijd kent een winnaar die een prijsje ontvangt. En om er eentje uit zo veel geweldige ontwerpen te kiezen, kost dan ook even tijd. Uiteindelijk is de jury het erover eens: het prachtig vormgegeven pak met allerlei spannend uitziende gadgets, dat is ontworpen door Zahra van de Lucas van Leydenschool, verdient de hoofdprijs!

Op de bovenste foto bij dit bericht is Zahra nog druk aan het tekenen. Hiernaast is het eindresultaat te bewonderen.

VWP_andre_kuipers_v1

Astroland

Speciaal voor zijn bezoek aan Leiden, is in de online wereld van het Verwonderpaspoort een eiland gebouwd dat iedereen kan bezoeken: Astroland. Op het eiland valt van alles te ontdekken over wetenschap en technologie én er is ook een videoboodschap te vinden die André heeft opgenomen om je welkom te heten op zijn eiland!

Zie ook: