terug naar overzicht

OOL lessen maken, hoe doe je dat?

27 september 2016 — Wetenschapsknooppunt EUR

Wil jij ook leren hoe jij zelf aan de slag kan met onderzoekend en ontwerpend leren in de klas aan de hand van eigen gemaakte lessen? Dan is deze workshop iets voor jou

Het Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit biedt in samenwerking met Pabo Thomas More een docent professionaliseringstraject op gebied van onderzoekend en ontwerpend leren. Je gaat met andere leerkrachten aan de slag op basis van de uitgangspunten in de praktijk van de klas. Daardoor ervaar je zelf het effect van onderzoekend en ontwerpend leren. Je stelt samen met de andere leerkrachten vast welke leerkrachtvaardigheden belangrijk zijn voor deze werkwijze. In de verschillende bijeenkomsten werk je de leerkrachtvaardigheden verder uit. Vervolgens wordt je samen met de andere leerkrachten getraind om vanuit uw eigen ervaring en situatie een les gebaseerd op onderzoekend of ontwerpend leren te maken. Je sluit het traject af met een zelfontworpen themales waarin u uw leerlingen kennis en vaardigheden bijbrengt vanuit onderzoek en ontwerp.

Doel
Je ontdekt de meerwaarde van onderzoekend en ontwerpend leren. Je oefent met het ontwerpen en uitvoeren van lessen op basis van deze didactiek en ervaart zodoende welke leerkrachtvaardigheden hiervoor nodig zijn. Ten slotte ga je naar huis met een zelf ontwikkeld project voor jouw eigen leerlingen!

Organisatie
Thomas More Hogeschool i.s.m. Wetenschapsknooppunt EUR

Studiebelasting
4 bijeenkomsten van 3 uur
Voorbereiding en thuisstudie 4 uur per bijeenkomst

Kosten
€550,- per deelnemer

Locatie
Thomas More Hogeschool

Cursusdata
30 november 2016 (14:00-17:00)
10 januari 2017 (14:00-17:00)
22 februari 2017 (14:00-17:00)
5 april 2017 (14:00-17:00)