terug naar overzicht

Samenwerking WK TU Delft en ONZ

22 juni 2020 — Wetenschapsknooppunt Delft

Komend schooljaar gaat WK TU Delft nauwer samenwerken met ONZ, zodat de opgebouwde kennis en expertise over ontwerpend leren beschikbaar komt voor (onderbouw) VO, zowel voor havo/vwo als voor vmbo docenten.

Zoals velen wel bekend is Wetenschapsknooppunt TU Delft volop actief op het gebied van ontwerpend leren in het basisonderwijs. We hebben veel onderzoek gedaan naar de didaktiek in de klas en de uitkomsten vertaald naar praktische tools, werkvormen en projecten/lessenseries. In 2019 hebben we de lijn ‘Your Turn: aan de slag als echte ontwerpers’ gelanceerd, een serie werkvormen voor midden- en bovenbouw, met extra aandacht voor creativiteit, inlevingsvermogen en effectieve communicatie over ontwerpoplossingen. Op onze nieuwe website zijn alle opbrengsten te vinden: zowel de praktische tools als de achterliggende artikelen over onderzoek. Ook vindt u daar de interactieve handleiding voor het opzetten van eigen ontwerpprojecten ‘Your Turn voor de leerkracht’: zie www.tudelft.nl/yourturn.

Komend schooljaar gaan we nauwer samenwerken met ONZ, zodat de opgebouwde kennis en expertise over ontwerpend leren ook beschikbaar komt voor (onderbouw) VO, zowel voor havo/vwo alsook voor vmbo docenten. Binnenkort verschijnt het aanbod op de ONZ website: https://www.onderwijsnetwerkzuidholland.nl/aanbod/beta.

Ook gaan we meer samenwerken met verschillende pabo’s, in de vorm van online gastcolleges over Ontwerpen voor een real life opdrachtgever, m.b.v. de Your Turn werkvormen. Voor meer informatie over de diverse mogelijkheden, neem contact op met e.m.holla@tudelft.nl.