terug naar overzicht

‘Science meets you!’- colleges als cadeau aan scholieren

9 januari 2019 — Wetenschapsknooppunt EUR

Gratis een college volgen op de Erasmus Universiteit? Dat kan!

Science meets you colleges

Dit jaar viert de Erasmus Universiteit haar 105e verjaardag met als thema ‘Science Meets City’. Wie jarig is trakteert. Omdat de universiteit grote waarde hecht aan haar band met de scholen in de regio, nodigt de universiteit scholen in het basis- en voortgezet onderwijs uit voor een aantal gratis colleges in diverse thema’s onder de titel “Science meets you!’ In deze colleges, die worden verzorgd op de universiteit, kunnen leerlingen kennis maken met wat onderzoek betekent voor dingen waar zij dagelijks mee te maken hebben.

Thema’s voor de bassischool

  • 13 februari 2019: De Wauwfactor, oftwel wat maakt media leuk?
  • 11 maart 2019: Hoe (on)gezond is jouw leefomgeving?
  • 16 mei 2019: Hebben, hebben, hebben: Hebberigheid en andere onbedoelde effecten van reclame.

Thema’s voor de middelbare school

  • 4 maart 2019: De stad van morgen: van afval naar waarde (klas 3 en 4)
  • 8 mei 2019: Hebberig of toch niet.

Hebben deze titels nieuwsgierig gemaakt en wilt u meer weten? Bekijk dan de uitgebreide omschrijving

Begeleidend lesmateriaal

Als u ervoor kiest om met de leerlingen deze colleges bij te wonen, krijgt u tevens een lespakket opgestuurd. Het lespakket bevat een handleiding en materialen voor een voorbereidende les en een verwerkingsles van het college op de universiteit. In de lessen gaan de leerlingen actief aan de slag en ervaren ze hoe ze wetenschap kunnen vertalen naar de eigen leefwereld. Deze lessen worden aangeleverd door het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit en kunnen gegeven worden door de schooldocent van de eigen school.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Tilly Schildt via wetenschapsknooppunt@eur.nl.