terug naar overzicht

Slimme bacteriën vs. nieuwe antibiotica

12 oktober 2022 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Op 18 november 2022 komen antibioticaexperts naar scholen in de regio Leiden zodat kinderen (groep 7/8) spelenderwijs kunnen leren over antibiotica!

Interactief

Leiden is in 2022 European City of Science. Daarvoor worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor een breed publiek. Op 18 november is het thema Antibiotica. Bij de Universiteit Leiden (Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) is een spel ontwikkeld om basisschoolkinderen kennis te laten maken met antibiotica. Het gaat om een interactief verhaal waarin kinderen leren wat een antibioticum is, wanneer het helpt deze te gebruiken en wat de mogelijke risico’s zijn aan het gebruik ervan.

Experts in de klas

Dit spel zouden we op 18 november met een paar schoolklassen uit de regio Leiden willen spelen. Zijn jullie groepen 7 en/of 8 geïnteresseerd zijn om dit samen met onze antibioticaexperts te doen? We komen hiervoor graag kosteloos naar jullie toe! Het spel duurt ongeveer een half uur en is geschikt voor groepen van 15-35 leerlingen. Vragen of aanmelden? Mail ons via leiden2022@science.leidenuniv.nl