terug naar overzicht

Talentlessen

8 april 2024 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Het Wetenschapsknooppunt Leiden biedt talentlessen aan op basisscholen. Deze lessen worden gegeven door studenten.

Italiaans

“Wie heeft er zeker tien woorden geleerd tijdens de les van vandaag?” Alle kinderen van de plusklas staan op. Na een klein uur kunnen ze zich in het Italiaans voorstellen, vertellen hoe oud ze zijn, vertellen met wie ze wonen en waar ze wel en niet van houden. “Mi piace il gelato, la pizza e tiramisu!“, zegt een van de kinderen enthousiast. Best spannend om nu al in het Italiaans te praten.

Training

De lessenreeks Italiaans worden gegeven door studenten van de desbetreffende opleiding van de Universiteit Leiden. Vooraf volgden zij een korte didactische training die gegeven werd vanuit het ICLON/Wetenschapsknooppunt Leiden. Vanuit de opleiding worden de studenten begeleid door stafleden. Op deze manier kunnen kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met allerlei vakken en kunnen studenten kennismaken met het werkveld onderwijs.

Uitbreiding

Naar verwachting wordt het aanbod voor talentlessen uitgebreid met o.a. Chinese lessen en lessen vanuit Rechten. Het aanbod is bedoeld voor plusklassen in de regio Leiden/Den Haag. De studenten geven een les van een uur op een vaste afgesproken dag (waarschijnlijk de donderdag of vrijdag). Heeft u ook interesse? Laat het ons weten via wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl.

Leren over goed onderwijs in de training.