terug naar overzicht

Teamtrainingen

12 oktober 2022 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Na lang wachten en diverse keren uitstellen was het dan eindelijk zo ver: een teamtraining over onderzoekend leren voor alle leerkrachten van de Scholen van Oranje in Dordrecht kon eindelijk doorgaan!

Voor iedereen

Vier scholen in Dordrecht vormen samen de Scholen van Oranje. En alle ongeveer 60 leerkrachten volgden samen een trainingsdag. Vanuit het Wetenschapsknooppunt Leiden werden workshops onderzoekend leren aangeboden, waarvan er een was afgestemd op leerkrachten uit de onderbouw en een op leerkrachten uit de bovenbouw.

Actief

In de workshops konden de leerkrachten uiteraard zelf aan de slag om te ervaren hoe het is om de verschillende stappen van de onderzoekscyclus te doorlopen. Zo kregen zij meer inzicht in wat de rol van de leerkracht als begeleider van het proces is. Het viel de workshopgevers op hoe betrokken de leerkrachten waren in de workshops. En de leerkrachten koppelden terug dat zij het erg fijn vonden dat de workshopgevers ook vanuit eigen onderwijservaring kunnen delen hoe onderzoekend leren ingezet kan worden.

Aanbod

Ook een teamtraining onderzoekend leren volgen, of een training op maat?

Bekijk het aanbod van het Wetenschapsknooppunt Leiden, tevens aanbod voor perspectiefgericht onderwijs

Bekijk het aanbod van het Wetenschapsknooppunt Delft, tevens aanbod voor ontwerpend leren

Bekijk het aanbod van het Wetenschapsknooppunt EUR, tevens aanbod voor onderzoeksvaardigheden

Actief aan de slag met de onderzoekscyclus.