terug naar overzicht

Save the date: Lezing Yong Zhao woensdag 14 oktober in Dordrecht

27 augustus 2015 — Wetenschapsknooppunt Delft

Woensdagochtend 14 oktober 2015 houdt Yong Zhao in Dordrecht een interessante lezing voor schoolbestuurders en schoolleiders. Deze lezing gaat onder andere over zijn boek World Class learners, waarin onderwijs aan een ondernemende generatie centraal staat.

yongzaoDenken als ondernemers

Dat is een zeer relevant thema, omdat ondernemersvaardigheden in onze samenleving steeds belangrijker worden. Wanneer de huidige generatie leerlingen de arbeidsmarkt betreedt, zullen veel bestaande banen er niet meer zijn. Om te slagen in de nieuwe mondiale economie en de steeds veranderende wereld, moeten leerlingen leren denken als ondernemers: vindingrijk, flexibel, creatief en mondiaal.

Het geheim voor het kweken van onafhankelijke denkers

Yong Zhao ontsluit tijdens zijn lezing de geheimen voor het kweken van onafhankelijke denkers, die het door hen geleerde inzetten om banen te creëren en een positieve bijdrage te leveren aan de geglobaliseerde samenleving. Hij presenteert concepten die schoolbestuurders, directies, leerkrachten en zelfs ouders meteen kunnen toepassen. Zo gaat Zhao onder meer in op de wijze waarop zij de ondernemersgeest kunnen benutten en autonomie en leiderschap kunnen bevorderen.

Deze lezing wordt u kosteloos aangeboden door het Expertise Centrum Wetenschap & Technologie Zuid-Holland (EWT ZH), Dynamic  Activities en de Gemeente Dordrecht.

Praktische informatie

Locatie: Dordrecht – exacte locatie volgt
Tijd: 09.30 uur tot 12.00 uur
Kosten: Geen kosten aan verbonden
Aanmelden: Schrijf u in via www.ewtzh.nl

Wie is Yong Zhao?

Yong Zhao is een internationaal georiënteerde geleerde, spreker en auteur. Momenteel is hij de Presidential Chair en Director van het Institute for Global and Online Education aan de onderwijskundige faculteit van de Universiteit van Oregon. Daarnaast is Zhao professor aan het Department of Educational Measurement, Policy and Leadership.

Zhao is opgegroeid in China en behaalde daar zijn Bachelor in Engels taalonderwijs. In 1992 ging hij naar de Verenigde Staten en hij werd in 1996 doctor in Educational Psychology. Hij richt zich vooral op de gevolgen van globalisering en technologie voor het onderwijs.

Cover-e1336952354265Yong Zhao publiceerde ruim twintig boeken, waaronder Catching Up or Leading the Way: American Education in the Age of Globalization (2009) en World Class Learners: Educating Creative and Entrepreneurial Students (2012). Het laatste boek, waarmee Zhao verschillende prijzen won, wordt nu in Nederland uitgebracht door Onderwijs Maak Je Samen en Stichting De Brink. De Nederlandse uitgave is verrijkt met een epiloog, waarin de verbinding wordt gemaakt met de Nederlandse context. Zhao heeft diverse nominaties en prijzen op zijn naam staan. Zo riep ‘Tech & Learning Magazine’ hem in 2012 uit tot een van de tien meest invloedrijke mensen in onderwijstechnologie.