terug naar overzicht

Verwonderpaspoort lanceert familieactiviteiten

24 februari 2017 — Wetenschapsknooppunt Leiden

Ook buiten schooltijd kan het Verwonderpaspoort gebruikt worden om meer te leren over natuur, wetenschap en technologie.

Nieuw aanbod

Bijna 3.000 kinderen van Leidse basisscholen hebben dit jaar via hun school een Verwonderpaspoort ontvangen. Daarmee kunnen ze met school deelnemen aan activiteiten op het gebied van natuur, wetenschap en technologie. Met de zogenaamde thuispas van het Verwonderpaspoort kunnen deze kinderen vanaf dit voorjaar ook deelnemen aan familieactiviteiten buiten schooltijd. De programma’s van Naturalis doen mee, zoals Dinowereld bouwen en Graaf in de dinotijd. In maart volgt Duurzaam Leiden met de kinderboerderijprojecten: Dieren in het voorjaar en Dieren in de wei. Ook in de Hortus botanicus Leiden kunnen kinderen terecht met hun Verwonderpaspoort.

Verwonderwereld

Na deelname aan de activiteit wordt in de Verwonderwereld weer een nieuw digitaal eiland vrijgespeeld. Hier kunnen de kinderen thuis mee aan de slag om nóg meer te ontdekken over natuur, wetenschap en technologie. Bij Duurzaam Leiden kunnen kinderen bijvoorbeeld de webcam van het ooievaarsnest bekijken.

Activiteitenagenda

De activiteiten kunnen worden opgezocht via de website van het Verwonderpaspoort: https://www.verwonderpaspoort.nl/families. Hier wordt ook meer informatie gegeven over de inhoud van de activiteit en de eventuele kosten. Bij de Hortus botanicus Leiden krijgen kinderen met het Verwonderpaspoort vrij entree, mits ze begeleid worden door een volwassene (maximaal 4 kinderen per volwassene). Vergeet in ieder geval niet de thuispas van het Verwonderpaspoort mee te nemen naar de locatie waar de activiteit wordt aangeboden!

Nieuwsbrief

Op dit moment is het Verwonderpaspoort alleen beschikbaar voor scholen in Leiden. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het Verwonderpaspoort, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van het Verwonderpaspoort.