terug naar overzicht

Voorbereidingen 2021 – 2022 in volle gang!

8 juni 2021 — Wetenschapsknooppunt EUR

Ook in het schooljaar 2021 - 2022 proberen wij weer zo veel mogelijk kinderen te bereiken.

Zo zullen onze reguliere programma’s weer doorgaan als vanouds én hebben wij de afgelopen maanden aangepakt om te starten met het ontwikkelen van diverse nieuwe programma’s voor PO en VO! Wij zijn ons aan het voorbereiden op een doorlopende leerlijn van PO1 t/m HAVO5/VWO6 waarin alle kinderen kennis kunnen maken met wetenschap en onderzoek doen. Zodra we hier meer concretere dingen over kunnen melden, zullen wij dit direct doen!

Deze nieuwe plannen neemt natuurlijk niet weg dat nu de focus ligt op schooljaar 2021 – 2022 waarin de lessen van het Erasmus Junior College op de scholen zoveel mogelijk op de normale manier plaatsvinden. Voor het openingscollege zijn wij diverse varianten aan het uitwerken. Uiteraard hopen wij de opening- en startcolleges weer als vanouds op de EUR te laten plaatsvinden. We kunnen niet wachten tot we alle leerlingen weer bij elkaar te zien, zowel op de EUR als in de klaslokalen bij de diverse programma’s en workshops!

Voor het voortgezet onderwijs liggen de regels (op dit moment) nog wat moeilijker. Maar ook de lessen voor het Erasmus Science Programme verzorgen wij graag weer bij u op school! Een mooie manier om de plus-leerlingen uit 2&3 VWO kennis te laten maken met wetenschappelijk onderzoek. En wij zijn weer de zeer succesvolle Erasmus Discovcry Programmes aan het plannen waarin 3VWO op de EUR snuffelt aan een profiel in het kader van de profielkeuze. Aangezien dit programma vaak erg snel vol zit hebben we er voor gekozen om komend jaar dit programma (in een iets afwijkende vorm) ook op de scholen te kunnen verzorgen.

Voor onze huidige programma’s is de inschrijving reeds geopend. We zien jullie graag weer terug!