terug naar overzicht

Leerlingen presenteren op internationaal symposium Delft

18 mei 2016 — Wetenschapsknooppunt Delft

Naast bekende sprekers als Paulo Blikstein (USA) en Ole Iversen (Denemarken), stonden Benjamin (8) en Yolanda (12) op het programma van het symposium van 30 maart in Delft. Deze twee leerlingen presenteerden hun biomedische ontwerp.

Op woensdagmiddag 30 maart vond het symposium Design, Research & Kids’ Education plaats. Het symposium werd georganiseerd naar aanleiding van de promotie van ir. Fenne van Doorn op het proefschrift ‘Children as Co-Researchers in Design’. Het thema was de creativiteit van kinderen, hoe die beter begrepen kan worden, en vaker en beter aangesproken kan worden in het onderwijs.

Biomedisch ontwerpen op de basisschool

Naast bekende internationele sprekers mochten Benjamin (8) en Yolanda (12) ook presenteren. Op school hebben zij het project ‘Biomedisch ontwerpen’ gedaan, waarbij ze een hulpmiddel hebben ontworpen voor iemand met een lichamelijke beperking. Benjamin heeft een speciale rolstoel ontworpen waarmee je kunt knikkeren. Yolanda presenteerde haar ‘brillenschoonmaker’, die zij voor familielid Roger heeft bedacht en gemaakt. De meer dan 80 bezoekers van het symposium waren onder de indruk van hun verhaal. Na afloop kregen Benjamin en Yolanda veel vragen van de bezoekers.

TU Delta

Benieuwd naar hun ontwerp/verhaal en het TU Delft onderzoek over ‘ontwerpen voor de echte wereld’? In het universiteitsblad de TU Delta vind je een inspirerend artikel over ‘Kind als ontwerper’.

Lesmateriaal

Ook aan de slag met Biomedisch ontwerpen? Het lesmateriaal, geschikt voor groep 5 t/m 8, is gratis te downloaden. Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Nadine Rodewijk, Educatief ontwikkelaar van het Wetenschapsknooppunt|TU Delft (N.H.N.Rodewijk@tudelft.nl).

Foto: Marcel Krijger