Blog
Ruimte voor talent

Waarom pabo-studenten ontdekhoeken ontwerpen

9 januari 2023

Studenten van de Thomas More Hogeschool stimuleren ruimtelijk denken van kleuters met 'Sinterklaashoeken' in de klas. Een terugblik in de vorm van een blog van het Wetenschapsknooppunt TU Delft.

Lees meer

Biomimicry op de camping

18 oktober 2022

In deze blog neemt PhD onderzoeker Caiwei Zhu ons mee in haar lessenreeks over biomimicry en ruimtelijk inzicht: "Ontwerp wind- en waterdichte spullen voor op de camping met inspiratie uit de natuur"

Lees meer

Hoe zorg je voor diepgang tijdens het uitwerken van ontwerpideeën?

1 oktober 2021

Leerlingen van acht basisscholen hebben een groot aantal verrassende ontwerpen gemaakt om voor het Stadskantoor Delft een tijdsaanduiding te maken. Alles mocht, het mocht alleen geen klassieke klok zijn.

Lees meer

Eye-opener: ruimtelijk denken kan je leren!

23 maart 2021

15 jonge onderzoekers gezocht voor internationaal onderzoeksproject. In dit blog vertelt Remke aan de hand van persoonlijke ervaringen over een nieuw onderzoeksproject om ruimtelijk inzicht bij meisjes en jongens te bevorderen.

Lees meer

Leerlingen maken filmpjes over ontwerpen

20 februari 2020

Leerlingen uit Monster zijn aan de slag gegaan met het Your Turn project: ‘Ontwerp je eigen schoolplein’. Tijdens het ontwerpproject hebben ze filmpjes gemaakt waarin ze voor kinderen en leerkrachten de nieuwe werkvormen uitleggen.

Lees meer